virusvrijelucht.nl.jpg

Deze informatie bevat geen medische- noch gezondheidsclaim. 

De informatie is via internet verzameld of wordt met bron vermeld.

Belangrijke informatie en uitleg over virusvrijelucht.

TESTRESULTATEN

Schone Lucht beeldmerk - algemeen - (par

RGF testresultaten 2019

BELANGRIJKE LINKS

De druppel die de emmer deed overlopen

BRON:Redteam 27-10-2020

Onderzoek naar invloed luchtkwaliteit in kantoren

BRON: dr.ir. C.P.G. (Paul) Roelofsen

RGF Environmental Sars-Cov-2

LUCHTVERONTREINIGING

Verontreinigde lucht kan er toe leiden dat virussen zich verspreiden. Schimmels, bacteriën, fijnstof, pollen en geuren zorgen voor geïrriteerde ogen, hoofdpijn, vermoeidheid en concentratie problemen. Deze klachten noemt men ook wel het SICK BUILDING SYNDROME.

VIRUS

Een virus is een microscopisch klein deeltje dat bestaat uit erfelijk materiaal, verpakt in een eiwitomhulsel. Virussen worden pas biologisch actief als zij cellen van levende organismen binnendringen. Virussen hebben geen voortplantingsapparaat en kennen geen eigen stofwisseling. Ze zijn volledig afhankelijk van gastheerorganismen. Er is tot op heden geen sluitende definitie, zodat er niet gezegd kan worden dat virussen leven.

PATHOGENEN

Een pathogeen, ook ziektekiem genoemd, is een ziekteverwekker van biologische oorsprong, meer specifiek een micro-organisme of biologisch deeltje, dat een infectieziekte kan veroorzaken.

WATERSTOFPEROXIDE

Waterstofperoxide, ook aangeduid als zuurstofwater, is een anorganische verbinding van waterstof en zuurstof, met als scheikundige naam H2O2. Het werd in 1818 ontdekt door Louis Jacques Thénard. Simpel gezegd is het dus water met een zuurstofmolecuul. Veel mensen kennen waterstofperoxide als een bleek, ontsmetting en antibacteriële substantie die je bij de apotheek kunt kopen. Wat veel mensen niet weten is dat het een 100% natuurlijk middel is. Moedermelk (colostrum in het bijzonder) bevat bijvoorbeeld zeer hoge hoeveelheden waterstofperoxide. Dit is de reden waarom moedermelk een sterke stimulans is voor de baby’s immuunsysteem en het activeert alle metabolische processen.
 

Het menselijk lichaam produceert ons hele leven lang waterstofperoxide. Het immuunsysteem gebruikt deze natuurlijke substantie om externe gevaren te oxideren zoals parasieten, bacteriën, virussen en schimmels.
 

Waterstofperoxide (hydroperoxiden) is één van de oxidanten die geproduceerd worden door onze biologische luchtreinigingscellen.
 

Structuur en eigenschappen

Het molecuul heeft één zuurstofatoom meer dan het veel stabielere water. De binding tussen de twee zuurstofatomen, de zogenaamde peroxidebinding, laat vrij makkelijk los, onder vorming van twee OH-radicalen:

Omdat deze radicalen makkelijk reageren met andere zuurstofradicalen (tot zuurstofgas) of met andere stoffen, onder vorming van nieuwe radicalen en zo een soort kettingreactie kunnen ontketenen, is een oplossing van waterstofperoxide uiterst reactief.
 

Toepassingen

Waterstofperoxide wordt onder andere gebruikt als ontsmettingsmiddel, bijvoorbeeld bij ontstekingen in de mondholte, ontsmetting van drinkwater, als bleekmiddel bijvoorbeeld bij het bleken van stoffen, tanden, botten en haar (blonderen).
 

Ontleding

Waterstofperoxide is erg reactief, maar ook instabiel. Het zal na verloop van tijd ontleden in water en zuurstofgas via een auto-redoxreactie:

Deze reactie is spontaan, maar verloopt kinetisch gezien zeer traag. Ze kan versneld worden door de temperatuur te verhogen of met behulp van katalysatoren, zoals mangaan(IV)oxide, kaliumpermanganaat, kaliumjodide, zilver, platina of het enzym katalase.

WATERSTOFPEROXIDE VERSTERKT DE ZUURSTOF HUISHOUDING

Waterstofperoxide (H2O2) heeft de naam giftig en schadelijk te zijn voor het lichaam. In zeer geconcentreerde vorm kan het etsend werken op bijvoorbeeld hout, textiel, papier, haar en huid. Het kan drinkwater reinigen van natuurlijke en kunstmatige gifstoffen.
H2O2 (3%) wordt veelvuldig gebruikt om wonden te desinfecteren.
 

H2O2 heeft deze naam omdat het zogenaamde vrije radicalen bevat. Vrije radicalen zorgen o.a. voor veroudering van het lichaam. Vrije radicalen zijn echter niet alleen slecht. Het lichaam produceert zelf ook vrije radicalen m.b.v. H2O2 om virussen en pathogenen te bestrijden. Een gezond lichaam produceert H2O2 voornamelijk in de longen en ter ondersteuning van het immuunsysteem en voor het onschadelijk maken van gifstoffen.
 

H2O2 is een natuurlijke stof en komt in heel veel natuurlijke producten voor. Het zit bijvoorbeeld in sneeuw en regenwater. Veel rauwe groentes en fruit bevatten H2O2. Water van Lourdes, dat geprezen wordt om zijn geneeskrachtige werking, is van nature rijk aan H2O2. Dit komt doordat het water van grote hoogte komt, waar het wordt blootgesteld aan ozon, waardoor H2O2 ontstaat.
 

H2O2 in het lichaam
Moedermelk bevat in de beginfase grote hoeveelheden H2O2. Een van de stoffen die ervoor zorgt dat het lichaam H2O2 kan aanmaken is vitamine C. Penicilline dankt zijn werking aan de vorming van H2O2 in het lichaam.
 

H2O2 is in zeer geconcentreerde vorm schadelijk voor het lichaam. Sterk verdunt (enkele druppels 3% in een glas water) versterkt H2O2 de zuurstofhuishouding van het lichaam. Het is alleen schadelijk voor virussen en pathogenen die een minder zuurstofrijke omgeving prefereren dan het zuurstofniveau van een gezonde cel. De zuurstof in H2O2 desinfecteert en vitaliseert het lichaam.
 

Indien je sterk verdunt H2O2 inneemt stijgt het zuurstofgehalte van het bloed en de lichaamsweefsels. Dit komt niet alleen door het extra zuurstofatoom in H2O2 dat vrijkomt. Dr. Charles Farr heeft ontdekt dat H2O2 een enzym in het hele lichaam stimuleert om het celmetabolisme te versnellen, kleine adertjes wijder maakt, de bloedtoevoer vergroot, de verspreiding en consumptie van zuurstof in het bloed vergroot en de lichaamstemperatuur doet stijgen.
 

Verder bestrijdt H2O2 schadelijke bacteriën en pathogenen. Gezonde bacteriën en pathogenen zijn meestal aerobic, d.w.z. dat ze in een zuurstofrijke omgeving leven. De meeste schadelijke bacteriën en pathogenen (en kankercellen) zijn anaerobic, d.w.z. dat ze in een zuurstofarme omgeving leven. Door het zuurstofniveau in het lichaam te vergroten sterven de schadelijke bacteriën. Een gezond lichaam produceert H2O2 om schadelijke stoffen en bacteriën met het extra zuurstofatoom te bestrijden. Ook normaliseert H2O2 het ijzergehalte in het bloed.
 

Onderzoek

In de laatste 25 jaar zijn 7.700 artikelen verschenen over H2O2 in de standaard medische tijdschriften. Nog enkele duizenden zijn verschenen in het alternatieve, medische circuit over het therapeutische gebruik van H2O2.

Veel van de moderne (wonder) medicijnen en voedingssupplementen werken door het geven van zuurstof aan de cellen. Co-enzym Q10 bijvoorbeeld helpt bij het oxidatieproces tussen de cellen. Organisch germanium versterkt het zuurstofgehalte in de cel. Vitamine C zorgt voor een betere zuurstofhuishouding door het verwijden van bloedvaten.
 

Gebruik van H2O2

H2O2 kan uitwendig gebruikt worden tegen acne, puistjes en wratten. Bij verkoudheid is het gorgelen met water met enkele druppels 3% H2O2 zeer goed. Ouderdomsvlekken kunnen er ook mee gedept worden in combinatie met ontslakking. H2O2 (3%) op de tandenborstel helpt rood tandvlees te herstellen en gaat een slechte adem tegen.

 

Bijwerkingen

Bekende bijwerkingen van sterk verdunt H2O2 zijn het mogelijk moeilijker in slaap kunnen komen als H2O2 wordt ingenomen vlak voor het slapen omdat het H2O2 het lichaam activeert. Verder krijgt het water een beetje een metaalachtige smaak. 

Na enkele dagen kan het voorkomen dat men zich vermoeid voelt, hoofdpijn, diarree of koortsachtige symptomen krijgt (Gezondheidscrisis). Het lichaam probeert dan meer dode bacteriën en gifstoffen af te voeren dan het aan kan. Deze symptomen verdwijnen als men doorgaat met het programma. Let op! Niet alle H2O2 is geschikt om inwendig in te nemen. Goedkope oplossingen kunnen chemische toevoegingen bevatten om het H2O2 te stabiliseren. Zorg er dus voor dat u food grade H2O2 koopt van een betrouwbaar adres. Eventueel kan men samen met H2O2 vitamine E en acidophilus producten (darmflorabacteriën) gebruiken. Vitamine E zorgt ervoor dat het lichaam efficiënter met zuurstof omgaat. Acidophilus helpt gunstige bacterieflora in de dikke darmen te herstellen en helpt ook bij de interne productie van H2O2.

IS WATERSTOFPEROXIDE NIET SCHADELIJK VOOR JE GEZONDHEID?

Waterstofperoxide is toch schadelijk, een soort bleek?

Low-level Waterstofperoxiden worden in de buitenlucht aangemaakt door uv-licht van de zon en zijn absoluut onschadelijk voor mens, dier en plant. Waterstofperoxide wordt ook door het menselijk lichaam aangemaakt t.b.v. ons immuunsysteem. Moedermelk bevat hoge concentraties waterstofperoxiden! Het is dus geen bleek! In te hoge concentraties heeft het inderdaad een blekende werking, zoals voor tanden of haar.

Door uv licht op een katalysator te richten ontstaat Ionisatie van watermoleculen. H20 wordt zo H202! Via een autoreactie wordt dit weer omgezet in waterstof en zuurstof.

Deze cel wordt in de behuizing van een VVA-systeem ( verwarming, ventilatie, airco) geïnstalleerd en kan daarom 24/7 aan blijven. Evenals de stand-alone units, omdat de uv lamp in een behuizing zit. Deze heeft alleen een katalyserende werking

UV-C LICHT

Er is veel ondersteunend wetenschappelijk bewijs vanuit internationaal gerespecteerde instituten die bevestigen dat UV-C licht geschikt is om de groei van micro-organismen tegen te gaan.
 

Het principe van UVC desinfectie

UV licht of straling heeft een kortere golflengte en is energierijker dan zichtbaar licht. Het is onder te verdelen in UVA, UVB en UVC . UVA is de bekendste van de drie en wordt gebruikt om vingerafdrukken met scheerlicht te traceren. UVC licht heeft een golflengte van 100 tot 300 nm en wordt goed geabsorbeerd door micro-organismen. Corona desinfectie; de energie van het UVC licht verstoort het DNA en voorkomt dat micro-organismen zoals het Corona virus zich kunnen delen.
 

De voordelen van desinfecteren met UV-C

- Milieuvriendelijk en biologisch

- Desinfecteert continu (24 uur per dag)

- Lage operationele kosten

- Effectief, Flexibel toepasbaar

 

Waarom is UV-C straling kiemdodend?

Het desinfecterende bereik van UVC licht loopt van 240 tot 280 nm, het meeste effect wordt bereikt bij 260 nm. Dit verloop is te vergelijken met de ontwikkeling van de absorptiecurve van DNA. Het DNA molecuul bestaat uit vier bouwstenen in een dubbele helix. Adenine, thymine, guanine en cytosine. Als er twee thyminen naast elkaar liggen dan bindt het UVC licht deze met elkaar in plaats van met de tegenoverliggende base in het DNA molecuul.
 

Bij UV-C desinfectie is bekend welke dosis er nodig is voor verschillende soorten micro-organismen. We noemen dit de letale dosis (LD). De juiste samenstelling van de verlichting heeft grote invloed op het resultaat. Resistentie komt niet voor met UVC licht. Standaard wordt de effectiviteit aangegeven met een LD90, dat betekent dat 90% van de populatie gedood wordt. Een verdubbeling van de dosis betekent dat 99% van de populatie gedood wordt, een verdriedubbeling 99,9%, enzovoorts.

 

Bron : R.I.V.M. – 

Samenvatting literatuuronderzoek herverwerken adembeschermingsmaskers met UV-C

Stoomsterilisatie en waterstofperoxide zijn voor de Nederlandse gezondheidszorg bekende sterilisatiemethoden, waarvan de werking en effectiviteit bekend zijn. Deze methoden worden veel genoemd in het veld en in de literatuur en kunnen op grotere schaal toegepast worden.
 

Daarnaast is er ook behoefte aan technieken die op kleinere schaal gemakkelijk kunnen worden toegepast, bijvoorbeeld voor toepassing in de extramurale zorg. In dit verband wordt decontaminatie met kortgolvig ultraviolet licht (UV-C) veel genoemd.
 

UV-C licht is kortgolvig ultraviolet licht met een golflengte tussen 200-280 nm. Zonlicht bevat UV-C licht, dat gedeeltelijk wordt geblokkeerd door de ozonlaag in de atmosfeer. UV-C licht tast het DNA en RNA in cellen aan en is schadelijk voor de mens, maar ook voor micro-organismen en virussen. Vanwege deze eigenschap kan UV-C licht worden gebruikt voor decontaminatie: micro-organismen absorberen het licht waardoor hun genetisch materiaal wordt aangetast en de cel zich niet meer kan delen.
 

UV-C wordt nu al toegepast voor decontaminatie van gladde oppervlakten, vloeistoffen en lucht en heeft hierdoor verschillende toepassingsgebieden. Doordat UV-C goed kan doordringen in transparante vloeistoffen en gassen, wordt het al een eeuw toegepast voor zuivering van drinkwater.

Verder wordt UV-C onder andere in de zorg en voedingsindustrie toegepast voor luchtzuivering en desinfectie van gladde oppervlakten, zoals tafels en aanrechten van roestvrij staal, maar ook voor kleinere objecten, zoals mobiele telefoons
 

Voorwaarde hierbij is dat het UV-C licht uit de lampen ongehinderd het te desinfecteren oppervlak moet kunnen bereiken. Ook kent UV-C toepassingen voor decontaminatie van vloeistoffen met een hoge UV-absorptie, zoals voor zuivering van afvalwater, desinfectie van appelsap en virus-inactivatie in bloedplasma. Als de vloeistof in beweging wordt gebracht, kan er op zoveel mogelijk plaatsen en deeltjes voldoende UV-C licht komen. Indien UV-C ook geschikt zou zijn voor het decontamineren van ABM’s, die van poreus, niet-transparant materiaal zijn gemaakt, dan biedt dat kansen voor kleinschalige herverwerking daarvan.
 

Er is een literatuurstudie uitgevoerd om wetenschappelijke gegevens teverzamelen over de effectiviteit van UV-C, de randvoorwaarden voor verantwoord gebruik en de effecten op de maskers. De vraagstelling van dit literatuuronderzoek is of er voldoende wetenschappelijke onderbouwing is voor de toepassing van UV-C als effectieve decontaminatiemethode voor ABM’s, waarbij de virusinactivatie op én in het gehele masker (inclusief de bandjes) gewaarborgd is en waarbij de pasvorm (fit) en de filterfunctie van het masker voldoende intact blijven.

GEUR

Sommige mensen kunnen een lichte geur opmerken na installatie en sommige mensen merken helemaal niets. Het is beschreven als vergelijkbaar met frisse, schone buitenlucht, maar kan in het begin sterker zijn voor mensen met een bijzonder scherp reukvermogen. U zult merken dat de geur na verloop van tijd minder wordt. Als dit niet het geval is, raadpleeg dan uw installateur van HVAC.

GOEDKEURING

ETL, CE, tüv volgens UL-normen, CSA, Kansas State University. Opmerking: veel huishoudelijke apparaten stoten wat ozon en emf uit op veilige lage niveaus, zoals fluorescentielampen, motoren, computers, kopieermachines, koelkasten, blenders, elektronische luchtfilters, airconditioners, elektrische ventilatoren, magnetrons, enz. 

WIJ VOLDOEN AL AAN DE NORMEN VAN HET RIVM/GGD

Dit is de zienswijze van deze instanties (quote)

Vanuit de GGD en het RIVM communiceren we eigenlijk altijd het volgende:

“Het is onduidelijk wat de bijdrage is van het installeren van luchtreinigers in gebouwen aan het voorkomen van de verspreiding van het coronavirus. Bovendien kan deze maatregel duur zijn en zorgt het gebruik van luchtreinigers niet voor de toevoer van verse lucht. Daarom heeft het de voorkeur eerst te onderzoeken of het mogelijk is de ventilatie te verbeteren. Het is dus niet verboden om te installeren, maar helpt niet bij voldoende frisse lucht."